ПРОСЛАВА СВЕЧАНОГ УЛАСКА ГОСПОДА ИСУСА ХРИСТА У ЈЕРУСАЛИМ- ЦВИЈЕТИ У ВЕЛИКОЈ СОЧАНИЦИ

Категорија: ▼ НОВОСТИ
Датум креирања уторак, 11 април 2017 Датум објављивања

   

Празник Уласка Господа и Спаса нашег Исуса Христа у Јерусалим- Цвијети молитвено и свечано је прослављен у Великој Сочаници, Свету Литургију служио је надлежни свештеник протојереј- ставрофор Славољуб Тривић.
Током Свете Литургије велики број вјерника је приступио Светим тајнама исповијести и причешћа. „Радујте се свагда у Господу, и опет велим: радујте се!" ускликује Св. ап. Павле пишући Филипљанима (Фил. 4, 4), подсјетио је на ријечи ватреног мисионара у својој проповиједи на Светој Литургији  у Храму Вазнесења Христовог прота Славољуб. „Ријечи, су које снажно одјекују и данас у 21. вијеку хришћанске историје. Јер, ми Хришћани увијек треба да се радујемо, иако у овом свијету има много туге, бола, злочина... Радујмо се због сусрета са Христом јер Он је љубав. Љубав, која је јача од смрти... Велика недеља смјештена је између два васкрсења – Лазара из Витаније и Господа Христа, два догађаја који показују жртвеност крста и уводе нас у вјечну радост...“
    Након причешћа Тијелом и Крвљу Господњом, прота Славољуб благословио је и осветио врбове гранчице које су   подијељене  благовијерном народу на подсјећање али и живо учешће у спасоносним догађајима из Христовог живота. Испуњен истинском и непролазном радошћу Духа Светог вјерни народ Божији је одлазећи из светог Храма,  једним устима и једним срцем наставио да  узноси славопој Сину Божијем ријечима „Осана сину Давидовом, благословен који долази у име Господње!"
„ Умирем с  Тобом крштењем Христе Боже, а васкрсењем Твојим удостојавам се бесмртног живота...“

протојереј- ставрофор Славољуб Тривић

 

 

 

 

Архијерејско намјесништво дервентско
Са благословом Његовог Преосвештенства Епископа зворничко-тузланског
господина Хризостома

Monday the 21st.